Koncerti

Za vse koncertne dogodke je vstopnina 6 eur v predprodaji / 7 eur na dan dogodka.  Izjema je otvoritveni koncert, za katerega je vstopnina 8 eur / 10 eur na dan dogodka.  Festivalska vstopnica po ceni 20 eur vam prinaša vstop na vse 4 koncertne večere po ceni 5 eur.  Vsa sredstva pridobljena iz prodaje festivalskih kart bodo vložena v prihajajoči program delavnic Futureschool, ki združuje umetnost, tehnologijo in kreativnost.  Predprodaja vstopnic: mojekarte.si (kartica) in Pritličje, Mestni trg (z gotovino).

november

3nov8:00 pmRashad Becker / Alex Augier / OntervjabbitConcert @ Kino Šiška
5nov9:00 pmRobert Curgenven / Wolfgang SpahnConcert @ Slovenska Kinoteka
13nov10:00 pmJerusalem in my heart / CTRL N: Jozo Elektronik, Warlord Chipmonk, C9|2, Christian KroupaConcert @ Bunker v Argentinskem parku
20nov11:00 pmFIS / Christian Kroupa / Some1Else / TizTiz / Xaka & Felis CatusConcert @ Kreativna cona Šiška

Delavnice

Vse delavnice v MoTA Pointu so brezplačne, vendar je število mest omejeno, zato so za vse delavnice obvezne prijave. Na vseh delavnicah bomo pridobivali konkretna znanja, pri delavnicah IZLAND in KUKLA pa bomo tudi realizirali razstavo, zato naprošamo, da se na delavnico prijavljajo samo resni kandidati.  Na delavnicah Yurija Landmana bomo izdelali svoje inštrumente. Kotizacije, navedene pri vsaki delavnici, krijejo stroške materialov.  Z delavnicami SONICA napovedujemo program Futureschool delavnic v letu 2016. Futureschool delavnice so del programa MoTA in združujejo umetnost, tehnologijo, oblikovanje in ustvarjajo neobičajne povezave inovativnih zamisli in raziskovalnega duha ter povezovale inovatorje in mladino.

november

4nov5:00 pmRashad Becker & Gregor Zemljič: Delavnica glasbene produkcije in masteringaWorkshop @ MoTA Point
4nov8:00 pmANNETTE LE FORT: TREMBLING. A meditation on traveling by handPerformance Lecture @ MoTA Point
6nov - 7Ves danIzland: Graph-a-ton!2-Day Workshop @ MoTA Point
6nov7:30 pmRobert Curgenven: Fizični zvokWorkshop @ MoTA Point
11nov7:00 pmYuri Landman: Digital Dish - Hard Disc DriveWorkshop @ Ljudmila
12nov - 13Ves danYuri Landman: Malevičeve strune2-Day Workshop @ Ljudmila
14nov11:00 am- 3:00 pmYuri Landman: Quickstep KalimbaWorkshop @ MoTA Point
19nov5:00 pmŽiga Murko: Produkcija beatovWorkshop @ MoTA Point
21nov - 22Ves danKUKLA: DIY glasbeni videoWorkshop @ MoTA Point

Razstave

november

13nov8:00 pmYair Elazar Glotman: Teritorialna glasba. Meje razpona in mikro-materialnostiExhibition @ MoTA Point
26nov8:00 pmObletnica MoTA PointaSurprise! @ MoTA Point
26nov10:00 pmObletnica MoTA Pointa IILEALUDVIK: SAFE HAVEN @ Bunker v Park Slovenske Reformacije (Argentinskem parku)

Tema

Letošnji festival SONICA v sledenju tranzitornega utelešenja raznolikih medijev umetniških izrazov sledi liniji odpiranja, povezav in deljenja. Neujemljivo naturo zvoka kot osrednje točke tranzitornosti želimo utelesiti, ne le skozi in v različnih medijih, skozi katere nas nagovarjajo letošnji umetniki in umetnice, temveč tudi skozi izkušnje, znanja in veščine. Te želimo deliti s publiko in stkati vezi prenosa, ne le v obliki različnih oblik umetniških dogodkov, temveč tudi v obliki delavnic, pogovorov z in med umetniki in s tem ustvariti poligon, ki odmeva tudi izven samega soočenja z umetniškim delom ali nastopom. SONICA delavnice je sklop raztelešenj različnih utelešenj zvoka. Bodisi v elektronski glasbi in skozi studijski proces in zapis, ki nam ga bodo razprli berlinski mojster Rashad Becker in domača kompanijona Gregor Zemljič ter Žiga Murko, utelesitve glasbe in njene izpovednosti v sliki in formatu videospota domača avtorica Kukla, v sferi analognih vizualij dvojec IZLAND, ujemanje in razprostiranje skrajne fizične komponente zvoka v prostoru avstralski zvočni umetnik Robert Curgenven in tvorjenje novih zvočnih govoric, teles, zvočil in glasbil ter hekanja digitalne tehnologije Yuri Landman. Nemška umetnica in tipografinja Annette La Fort pa bo sledila geografiji in vpisu ter resonanci pisave in tihih glasov v njej skozi formo performativnega predavanja. Sklop želi utelesiti šolo prihodnosti, FutureSchool kot našega nadaljnega izobraževalnega sklopa. Zvok pa se bo seveda materializiral in uhajal iz okvirjev številnih koncertov, AV performensov, klubskih dogodkov ter zvočne instalacije znanih tujih in domačih ustvarjalcev, ki bodo zasedli prostore koncertne dvorane, kina, podzemnega bunkerja in galerije. Vanje prihajajo znani domači in tuji ustvarjalci in ustvarjalke, ki vsi pršijo enoznačnost in enosmernost medijev, v katerih ustvarjajo. Znameniti berlinski producent, mojster masteringa, a call-to-guy glasbene scene zadnjih desetih let Rashad Becker bo predstavil svojo avtorsko glasbo, ki predstavlja eno najbolj vznemirljivih, nenavadnih in izvirnih stvaritev v sodobni elektronski glasbi.

Francoski ustvarjalec, mojster prostorskosti zvoka Alex Augier iz znamenitega IRCAM-a zlaga udarno kocko audiovizualnih informacij, ki se na odru pretvorijo v intenziven performens. Ob njiju nas bo mrežil zapredek opojnega dronea, rušilnega šuma, pritajenega pulza in zastrtih melodij domačega synth dueta Ontervjabbit.  V intenzivno vizualno polje šuma, mehanskih in pokvečenih digitalnih slik in zvokov nas pelje Wolfgang Spahn, Robert Curgenven pa v pulziranje in prelivanje barv in zvočnih frekvenc. Bolj čustveno dimenzijo AV nastopa v prepletu sodobne elektronike, indie glasbe in vzhodnjaških tradicij ter topline 16mm filmskih podob nas vpenja dvojec Jerusalem In My Heart, podzemno izkušnjo bunkerja pa bodo nadgradili Jozo Elektronik, Warlord Chipmonk in C9|2 kot mlade sile domače raznotere elektronske glasbe, ki jo je zakoličila kompilacija CTRL N: Poglavje slovenske elektronike. Basist, elektronski glasbenik in zvočni umetnik Yair Elazar Glotman bo raztelesil kontrabas v večplastnost zvočne instalacije, performensa, kompozicijskega materiala na relaciji med fizično materialnostjo kontrabasa in osupljivo igro globokih zvočnih frekvenc. Za nadalnjo materializacijo basa v manični maniri sodobnih basovskih plesnih tresljajev bo poskrbel novozelandski producent FIS, ob boku domačega gojenca akademije Red Bull Christiana Kroupa ter Some1else in TizTiz-a. Drugo obletnico prostora MoTA Point bo zaznamovala madžarska zasedba 12z, ki skozi improvizacijo plete trdno stoječo in pulzirajočo glasbo, LEALUDVIK nas bosta zapeljala v raznolike narative svoje večmedijske razstave, svoj novi, kmalu javno odkriti projekt pa bo predstavila domača didžejka in producentka elektronske glasbe Nina Hudej. Kljub raznolikosti vsebin in dogodkov skušamo preko stičišč v razpršenih poljih tranzitornosti iskati povezave, med izrazi in medij na eni strani ter med znanji na drugi strani. Med lokalnim in mednarodnim prostorom, pri katerem se vpletamo v mednarodno mrežo SHAPE. Ter seveda med nastopajočimi, nami in vami, obiskovalci.

Partnerji

Logotipi-SONICA-2015-si3