VITOR JOAQUIM IN THR3HOLD: Geografija

Na prvem pred-dogodku festival Sonica bo poleg Marine Rosenfeld nastopil portugalski ustvarjalec elektronske glasbe, zvočni ter vizualni umetnik Vitor Joaquim. Joaquim je veteran elektronske glasbe, ki ustvarja že vse od 80. let prejšnjega stoletja dalje. Njegovo ustvarjanje je tesno povezano z deli v sodobnem plesu, teatru in filmu, hkrati pa je eden izmed tvornih členov legendarnega portugalskega kolektiva in založbe Cronica. Poleg ustvarjanja lastnega festivala sodobne umetnosti in glasbe EME v Portu od l. 2000 dalje, že dve desetletji pa redno predava doma in po svetu. Letos se vrača z avdiovizualnim delom ‘Geography’, s katerim nas ponovno potaplja v popolno temo, skozi katero nas stimulira s pretanjenimi zvočnimi in vizualnimi učinki, ki mu jih pomagata snovati vizualni dvojec Thr3hold (Maria Fernandez in Rodolfo Lillo).

Geography je istoimenska plošča portugalskega ustvarjalca, s katero zvočno premišljuje delo avtorja in profesorja geografije Jareda Diamonda, katerega ključna tema raziskovanja je vprašanje: Zakaj se je zgodovina odvijala različno na različnih koncih sveta?

[vimeo id=”52401690″ width=”620″ height=”360″] [button color=”black” link=”http://sonica.si/vitor-joaquim-thr3hold/” target=””]Vitor Joaquim[/button][button color=”black” link=”http://sonica.si/thr3hold-sp/” target=””]THR3HOLD[/button][button color=”black” link=”http://www.kinosiska.si/en/” target=”blank_”]Kino Siska[/button]