Lucio Capece (arg) – koncertni dvojček

MoTA in KUD Mreža predstavljata:

Lucio Capece
RX 11 SPACE DRUM MACHINE
EPOCHÉ

Koncert prostorske elektronske in elektroakustične glasbe.

Po uspešni premieri na berlinskem CTM-ju se bo izjemen koncert enega najvidnješih predstavnikov berlinske
eksperimentalne glasbene scene zgodil tudi v Ljubljani.

Petek, 17. in
sobota, 18. april 2015 ob 20. uri,

MoTA Point, Gosposvetska 12, Ljubljana

Vstopnina: 5 EUR (posamezen dogodek), 6 EUR (oba)

_DSC0384

Entrance: 5 EUR (one event), 6 EUR (both events)

 

RX 11 SPACE DRUM MACHINE je prostorska elektronska kompozicija za kultno Yamahino RX 11 ritem mašino, lebdeče zvočnike in helijeve balone, ki izkušnjo klubske glasbe preteklosti preko ritem mašine in njenih razstavljenih ritmičnih udarcev razprostira v prostor preko lebdečih zvočnikov. S tem ustvarja premeščajoč zvočni prosotorski ekosistem razčlenjenega ritma in pulza ter predirnega zvoka, ki percepcijo klubske glasbe vtira v prostor med koncertom in izkušnjo zvočne instalacije. Projekt je bil premierno predstavljen na letošnji ediciji festivala CTM v Berlinu.

EPOCHÉ je elektroakustična kompozicija za analogni sintetizator zvoka, oscilator, povratno zanko, ročni sušilec in elektronski boben, ki nas preko lebdečih zvočnikov, pritrjenih na helijeve balone pelje v vseprežemajoč zvočni prostor in uteleša fenomenološko izkušnjo, postopek postavljanja ‘v oklepaj’ oz. fenomenološke redukcije.

IMG_1826

 

LUCIO CAPECE (arg)
Argentinski pihalec in elektrofonik Lucio Capece ustvarja in živi v Berlinu, v enem izmed kreativnih središč sodobnih zvočnih struj v polju glasbe in zvočne umetnosti. Svojo glasbeno pot je začel s študijem klasične kitare, nato pa presedlal na saksofon in basovski klarinet, ki ju je deset let študiral na konservatoriju v Argentini, nato pa nadaljeval študij v Franciji pri Louisu Sclavisu in kasneje v glasbenih srečevanjih in delavnicah. Capece svojo zvočnost črpa preko napetosti med skrajno hrupnostjo in tihimi sozvočji v polju spontanega komponiranja- improvizacije, v katero vtira izven glasbene izkušnje, od filma do sodobne umetnosti, sodobne klasične glasbe ter elektronske glasbe. Njegov jezik se sestoji iz raziskovanj zvočnih razsežnosti basovskega klarineta in altovskega saksofona preko razširjenih tehnik igranja in uporabo analognih sintetizatorjev zvoka, generatorjev šuma, ritem mašin, indijskega harmonija, sinusov, helijevih balonov, zvočnikov in mehaničnih zvokov. Capece je igral v ansamblu za izvajanje sodobne glasbe Q-O2, danes pa v zasedbi Konzert Minimal (izvajajo dela Pauline Olivieros, Philla Niblocka, Johna Cageea, Petra Ablingerja, Michaela Pisara, Christiana Wolffa), ter v številnih manjših zasedbah z Axelom Dörnerjem, Toshimarujem Nakamuro, Radujem Malfattijem, Mattinom in drugimi. V zadnjih letih se Capece, poleg sodelovanj z znanimi elektronskimi glasbeniki, kot so Vladislav Delay, Kevin Drumm in Mika Vainio (Pan Sonic) ukvarja s snovanjem pol koncertov in instalacij, psihično-socialno-prostorskih zvočnih izkušenj. Capece je nastopal po vsem svetu, svojo obilno diskografijo pa izdal na znanih založbah, kot so Editions Mego, PAN, Honest’s Jon, Mode Records, Another Timbre in drugih.

Spletna stran umetnika